• Kukat ja koristelu

  Kukat kuuluvat perinteisesti hautajaisiin. Kukilla osoitetaan kunnioitusta vainajalle ja kerrotaan jälkeen jäävien ikävästä.

  Kukat kuuluvat perinteisesti hautajaisiin. Kukilla osoitetaan kunnioitusta vainajalle ja kerrotaan jälkeen jäävien ikävästä.

 • Arkkulaite

  Arkun päällä siunaus-/saattotilaisuudessa on yleensä kukkalaite. Arkusta, vainajan toiveista ja omaisten toiveista riippuen arkkulaite voi olla iso sidottu arkun päälle sidottu kukkalaite tai vain yksi ruusu. Arkkulaitteessa voidaan käyttää kaikkia mahdollisia kukkia ja kaikkia mahdollisia värejä. Arkun päälle voidaan myös sitoa arkun kannen pituinen seppele vaikkapa havupuun oksista tai auringonkukista. Ammattitaitoiset floristimme osaavat sitoa arkkulaitteen toiveidenne mukaan. Katso malleja tästä.

 • Arkulle laskettavat kukat

  Omaiset ja ystävät laskevat usein arkulle kukkia. Tuhkauksen yleistymisen myötä, on hautavihkojen käyttö vähentynyt, mutta usein lähimmät omaiset kuitenkin laskevat arkulle hautavihon, joka on sidottu hautakahvaan. Suosittuja ovat myös hautakimput erilaisista ja erivärisistä kukista. Kaikki kukkalajit ja värit ovat sallittuja.

  Jos vainaja tuhkataan ja arkku jää kappeliin tai kirkkoon, niin omaisten kannattaa sopia etukäteen miten kukkien kanssa toimitaan. Kukkia ei valitettavasti voida säilyttää kappelilla kuin korkeintaan seuraavan päivän iltapäivään saakka, sillä kukkia kertyy niin paljon useimmissa kappeleissa. Jos hauta on kappelin läheisyydessä, niin muutamat omaiset voivat siirtää kukat haudalle ja osa kukista voidaan viedä myös muistotilaisuuteen. Me voimme myös tarvittaessa avustaa kukkien siirtämisessä.

 • Kukat hautaukseen

  Kun vainaja haudataan arkussa, omaiset ottavat kukkalaitteet arkulta pois ennen kuin arkkua lähdetään kantamaan. Usein kaikkein lähimmät, puoliso, lapset ja lapsenlapset, voivat tiputtaa hautaa pienen kimpun tai yksittäisen kukan. Kappelilta mukaan otetut kukkalaitteet lasketaan arkun hautauksen jälkeen haudalle.

 • Kukkia koristeiksi

  Kukilla voidaan koristella myös kappeli tai kirkko. Kirkon tai kappelin koristelusta kannattaa olla kuitenkin yhteydessä ko. kirkkoon tai kappeliin, sillä niillä voi olla omia käytäntöjä kukkien tai kynttilöiden suhteen. Muistotilaisuuden pöytäkoristeeksi voi tilata sidotun asetelman esimerkiksi arkkulaitteen kanssa samoista kukista.

 • Uurnalaite uurnanlaskuun?

  Arkkulaitteen tai hautavihon kukat eivät valitettavasti kestä kovin pitkään sillä kukilla ei ole vettä juuri ollenkaan. Vaikka uurnanlasku olisi jo viikon kuluttua siunauksesta, suosittelemme, että tilaatte uurnanlaskuun uudet kukat. Uurnanlaskuun voidaan sitoa kukista seppele, jonka läpi uurna lasketaan hautaan tai uurnaan voidaan kiinnittää kukkakoriste.  

  Kertokaa toiveistanne, meidän floristimme auttavat teitä mielellään.