• Meidän tarinamme

  Uudistimme hautausalan avoimuudella

  'Mikä olisi perinteikäs ja uudistumista kaipaavin ala Suomessa? Missä voisi erottua tekemällä toisin? Tätä pohti Jussi Rasa edellisessä työpaikassaan vuonna 2005. Hautausala herätti kiinnostuksen, ja mutkien kautta hän ryhtyi ensin maahantuomaan itsesuunnittelemiaan tammiarkkuja Puolasta. Samalla hän tutustui hautaustoimistoihin eri puolilla Suomessa.

  Tuolloin harvalla hautaustoimistolla oli käytössään sähköpostia saati verkkosivuja. Yhä vieläkin monen hautaustoimiston verkkosivut ovat kuin käyntikortti, josta löytyy tarvittavat yhteystiedot – puhelinnumero, johon soittaa, ja osoite, johon tulla käymään. Alalla elää vahvana käsitys, että hautaustoimistojen asiakkaat haluavat asioida pelkästään hautaustoimistossa. Ja että se on ainoa oikea tapa.

  Toimistoon astuminen voi jännittää, sillä ikkunoita peittävät paksut samettiverhot eikä sisälle pääse kurkkaamaan muuta kuin ovesta astumalla. Hautaustoimistot pitävät visusti kiinni omasta yksityisyydestään ja luovat näin ympärilleen mystiikkaa.

  Palvelujen hintoja on vaikea – ellei mahdoton – vertailla. Monesti ne kerrotaan ainoastaan läheistään surevalle omaiselle nenäliinojen ojentelun yhteydessä. Tämän jälkeen asiakkaan kynnys hintojen ja palvelujen vertailulle on korkea, mikä sopii perinteisille hautaustoimistoille.

  Siksi me päätimme toimia aivan toisin.

  Laitoimme ensimmäisenä suomalaisena hautaustoimistona hinnat avoimesti nettisivuillemme ja paketoimme hautajaisjärjestelyt helposti ostettavaan muotoon. Asiakas valitsee haluamansa tuotteet ja palvelut sivuiltamme itse. Olemme asiakkaan apuna, mutta emme tuputa emmekä tyrkytä. Olemme hienotunteisia mutta suoraviivaisia.

  Kilpailijoista poiketen hautaustoimistomme ikkunoissa ei ole verhoja, ja pidämme toimistossa öisinkin valot päällä – ihan vain siksi, että asiakas voi kurkata sisään. Että hautaustoimiston ympäriltä poistuisi se turha mystiikka ja salamyhkäisyys.

  Vuoteen 2024 mennessä olemme huolehtineet yli 3500 hautajaisten järjestelyistä, ja jatkuvasti yhä uudet asiakkaat kokevat palvelumme itselleen sopivaksi. Suurin osa ostaa hautausjärjestelyt nettisivuiltamme, kotisohvalla istuen. Asiakas säästää aikaa ja rahaa, sillä hintamme ovat alan edullisimmasta päästä. Hän näkee saman tien, mitä ja mistä maksaa, eikä piilokuluja tule.

  Olemme ylpeitä siitä, että olemme voineet tuoda helppoutta ja vaivattomuutta elämäntilanteeseen, joka usein herättää niin paljon suuria, surullisia tunteita.

  Tulevaisuuteen suhtaudumme uteliaisuudella, sillä haluamme jatkossakin uudistaa alaamme ja olla edelläkävijöitä. Aiomme palvella asiakkaitamme entistä monipuolisemmin ja laajentua uusille paikkakunnille.