• Laskutus

  Laskutamme normaalisti sovitut palvelut ja tuotteet kun hautaustoimiston osuus on suoritettu eli vainaja on toimitettu krematorioon, siunauskappeliin tai kirkossa siunaustilaisuus on pidetty. Yleensä lähetämme laskun sähköpostin liitteenä. Mikäli tarvitsette laskun paperisena postitse, kannattaa siitä mainita tilauksen yhteydessä. Laskun maksuehto on 7 päivää. Tarvittaessa on mahdollista neuvotella laskulle myös muu maksuehto.

  Hautaamiseen liittyvät laskut lähetetään kuolinpesän nimelle kirjoitettuna, jotta ne voidaan liittää perunkirjoitukseen. Vaikka laskut kirjoitetaan kuolinpesän nimelle on tilaaja vastuussa laskujen maksamisesta. Kuolinpesä ei voi toimia sopimuskumppanina. Hautaamiseen liittyvät laskut ovat ns. ensisijaisia kuolinpesän maksuja ja laskun maksajalla on oikeus saada maksu kuolinpesän varoista esittämiään maksutositteita vastaan. Tilaaja viimekädessä vastaa laskujen suorittamisesta hautaustoimistolle. Tarkistamme tilaajien luottotiedot automaattisesti. Mikäli laskutuslupaa ei saada, laskutamme hautauspalvelut ennakkolaskulla, jotka tulee olla maksettu ennen hautausjärjestelyjä.

  Kivityöt voidaan laskuttaa sopimuksen mukaan joko niiden valmistuttua tai vaihtoehtoisesti samalla hautauslaskulla muiden kulujen kanssa.

  Perunkirjoituksen laskutus perustuu tehtyyn työmäärään ja se laskutetaan erillisellä laskulla kun perunkirjoitustilaisuus on pidetty.

 • Mitä hautaustoimisto ei laskuta?

  Hautaustoimiston laskulla ei laskuteta seurakuntayhtymien, seurakuntien ja krematoriosäätiön palveluja. Kyseiset osapuolet laskuttavat oman osuutensa suoraan kuolinpesältä. Tämä on myös kuolinpesälle edullisempi tapa. Mikäli laskut kulkisivat hautaustoimiston kautta, niihin tulisi lisätä arvonlisävero.

  Näitä kustannuksia ovat esimerkiksi mahdolliset kappelivuokrat, tuhkaamisen kustannukset, hautapaikan lunastaminen, hautaamisen kustannukset, Helsingin seurakuntayhtymän asentamat muistolaatat sekä hautojen hoitokustannukset.

  Verkkosivuillamme on oikeassa alakulmassa linkit PK-seudun seurakuntien ja seurakuntayhtymien sivuille, joista löydätte kunkin tahon voimassa olevat hinnastot. Suosittelemme lämpimästi tutustumista näihin ennenkuin teette päätöksiä esim. hautapaikan valinnan suhteen.