/
  • Vantaa

   Suunnittele hautajaiset Vantaalla. Vastaamalla kysymyksiin näet valintojen vaikutuksen hintaan.  Löydettyäsi sopivat vaihtoehdot voit tilata hautajaiset yhdellä klikkauksella.

    

   Aloita suunnittelu tästä

  • Vantaan seurakuntien sähköinen varauspalvelu

   Nyt myös Vantaalla on mahdollista tehdä hautajaisiin liittyviä varauksia sähköisesti suoraan seurakuntien varauspalvelusta. Palvelu vaatii tunnistautumisen. Palveluun pääset tästä linkistä.

  • Miten järjestää hautajaiset Vantalla - seurakuntien ohjeistusta

   Vantaan seurakuntien ohjeita hautajaisten järjestämiseen Vantaalla löydät tästä linkistä.

  • Hautajaiset Vantaalla

   Vantaan seurakuntien hautausmaita ovat Helsingin pitäjän kirkon hautausmaa, Ruskeasannan hautausmaa, Hämeenkylän kirkon hautausmaa sekä Korson kirkon hautausmaa. Lisäksi Vantaan alueella toimii Honkanummen hautausmaa, joka on Helsingin seurakuntayhtymän hoidossa. Täällä sijaitsee myös ainut Vantaalla toimiva krematorio.

   Varsinaisia siunauskappeleita ovat Pyhän Laurin kappeli pitäjän hautausmaalla ja Ruskeasannan kappeli. Lisäksi Hämeenkylän ja Korson kirkot ovat suosittuja siunauspaikkoja koska niiden yhteydessä toimivat hautausmaat. Siunaustilaisuuksia voidaan järjestää myös muissa kirkoissa ja kappeleissa, joita on Vantaalla yhteensä 12.

   Uusia arkkuhautapaikkoja on saatavana Helsingin pitäjän ja Korson kirkon hautausmailta. Uusia uurnahautoja luovutetaan Helsingin pitäjän, Ruskeasannan ja Hämeenkylän hautausmailta sekä Korson muistopuutarhasta.

   Muistolehtoon tuhka haudataan joko uurnassa tai ilman uurnaa. Muistolehtoja on kaikilla Vantaan seurakuntien hautausmailla. Uurnan tai tuhkan hautaaminen tapahtuu hautausmaan henkilökunnan toimesta eivätkä omaiset voi olla läsnä tapahtumassa. Muistolehdossa on muistoseinä, johon haudattujen nimet merkitään nimikilvillä. Omaiset voivat muistolehtoon tuoda kukkia ja kynttilöitä yhteiselle muistelupaikalle.

   Ruskeasuon hautausmaalla on sirottelualue, jonne tuhka sijoitetaan sirottelemalla luonnontilaiselle metsäalueelle. Omaiset voivat olla mukana tilaisuudessa. Omaiset voivat hankkia luonnonkivisen muistomerkin sirottelualueen reunalle. Sinne tai yhteiselle muistelupaikalle voivat omaiset tuoda kukkia ja kynttilöitä.

   Vantaan erikoisuus on Ruskeasannan hautausmaan arkkulehto, jossa vainaja lasketaan hautaan arkussa, mutta hautaa ei merkitä muistomerkillä. Vainajan nimi voidaan kaivertaa yhteiseen nimipaateen, jolle voi tuoda myös kukkia ja muistoesineitä.

   Vantaan seurakuntien hautausmaan toimisto palvelee hautajaisten järjestämiseen kaikkien Vantaan hautausmaiden hautapaikkaa, hautaamista ja haudan hoitoa koskevissa asioissa. Koronavirusepidemian aikana toimistolla ei voi asioida paikan päällä. Käytössä ovat puhelin ja sähköposti. Toimisto on avoinna arkisin klo 9:00-15:00. Puhelin 09-8306220 vantaa.hautaustoimi@evl.fi Lisätietoja tästä linkistä.

   Honkanummen hautausmaa on Helsingin seurakuntayhtymän hoidossa. Sieltä on saatavana uusia arkku- ja uurnahautoja, joiden lisäksi alueella on useampia muistolehtoja ja sirottelualueita. Lisäksi alueella on tunnustukseton hauta-alue sekä islaminuskoisten hauta-alue.

   Honkanummen hautausmaalla on kaksi siunauskappelia sekä krematorio.

   Honkanummen hautausmaan varaukset tehdään Helsingin seurakuntayhtymän hautapalveluista. Toimisto on avoinna puhelinpalveluille arkisin klo 9:00 – 15:45. Puhelin 09-2340 6000. Sähköposti helsinki.hautapalvelut@evl.fi. Lisätietoja tästä linkistä.